Događanja

Grand Chapitre Hrvatska - preuzmite program!

Od 30. rujna do 3. listopada održat će se prvi hrvatski Grand Chapitre!

Save the date!

Dragi članovi Hrvatskoga gastronomskog udruženja i udruge Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska,

naš prvi Grand Chapitre održat će se u Rovinju, dugogodišnjoj perjanici hrvatskog turizma i gradu bremenite i dinamične prošlosti i sadašnjosti. Pozivamo vas da dođete i uvjerite se u ljepote najsačuvanijega istarskog grada te u autohtono naslijeđe rovinjskih ribara i ostalih proizvođača i uzgajivača hrane koji poštuju tradiciju, a potom i u umješnost chefova restorana da se pri pravljenju umjetničkih djela na tanjuru koriste autohtonim namirnicama. Vjerujemo da ćete uživati kušajući jela vrsnih majstora pripravljena i poslužena uz najbolja maslinova ulja i vina ovoga kraja, ali i u ponuđenim radionicama te zanimljivostima i ljepotama Istre.

Sigurni smo da ćete uživati i u luksuznom smještaju u Grand Park Hotelu Rovinj i hotelu Lone koji su dio najprestižnijega hrvatskog hotelskog lanca „Maistra Hoteli”, našeg partnera koji sudjeluje u ostvarenju prvog hrvatskog Grand Chapitrea.

Nadamo se da ćete uživati u svim pripremljenim zanimljivostima o kojima možete više saznati iz programa koji možete preuzeti niže na ovoj stranici. U prvom dijelu donosimo raspored aktivnosti kako bi vam bilo lakše pratiti zbivanja iz sata u sat, a iz PDF formata možete saznati sve pojedinosti o atrakcijama Istre koje možete vidjeti tijekom Grand Chapitrea, radionicama, organiziranim putovanjima te dakako restoranima čiji su vlasnici naši članovi koji će vas oduševiti svojim jelovnicima.

ČETVRTAK 30. RUJNA 18:00 – 19:30 SATI

Dobrodošlica u Primi Tereni Restaurant & Deli

Grand Park Hotel Rovinj

U CIJENU UKLJUČENO:

piće dobrodošlice snack

20:00 – 22:30 SATI

Casual večera

Cap Aureo Signature Restaurant (Grand Park Hotel Rovinj), Brasserie Adriatic (hotel Adriatic), La Puntulina,

Giannino (PO VLASTITOM IZBORU) uz 15 % popusta

PETAK 1. LISTOPADA 10:30 – 12:30 SATI

Chef ’s worhshop (škola kuhanja Lidije Bastianich)

Primi Tereni

Grand Park Hotel Rovinj

maksimalno: 35 osoba

Vinska radionica Ivice Matoševića (vina Matošević) 

11:00 – 12:30 SATI

Primi Tereni

Grand Park Hotel Rovinj

maksimalno: 35 osoba

Limski kanal - izlet brodom

11:00 – 15:30 SATI

Limski kanal - zaštićeni krajolik

Šetnja iz hotela Grand Park u 10,50 h,
iz Hotela Lone u 10,20 h do broda
Ukrcaj u brod
Plovidba do Limskog kanala oko 60 minuta

U CIJENU UKLJUČENO:

turistički vodič, plovidba brodom od Rovinja do Limskog kanala i natrag

ručak u restoranu „Viking” – pjenušac dobrodošlice, kamenice, brbavice i repovi škampa, tjestenina

s repovima škampa i kaneštrelama, fritule i vino malvazija Radovan

minimalno: 30 osoba

Večere

OPCIJA 1 

Cap Aureo Signature Restaurant

(Grand Park Hotel, Rovinj) Chaîne des Rôtisseurs restoran, chef Jeffrey Vella 

19:30 – 22:30 SATI

fine dining

maksimalno: 45 osoba

OPCIJA 2

Giannino

(Rovinj) Chaîne des Rôtisseurs restoran

18:00 – 22:30 SATI

sunset drink u restoranu Puntulina

ribarska večera

Domaćini: obitelj Pellizzer, Nereo Pellizzer, Maître Restaurateur, chef Dubravka Čujo

18.00 h, šetnja oko 15 minuta do restorana Puntulina (sunset drink) 19.00 h, šetnja oko 10 minuta do restorana Giannino

(Za one koji ne mogu ili ne žele hodati bit će osiguran prijevoz električnim vozilima.)

maksimalno: 45 osoba

OPCIJA 3 

Brasserie Adriatic

(Hotel Adriatic, Rovinj) Chaîne des Rôtisseurs restoran

19:30 – 22:30 SATI

fine dining

Domaćin: chef Milena Cvek

Šetnja oko 10 minuta od Grand Park Hotela do restorana Brasserie Adriatic (od hotela Lone 15 minuta)

(Za one koji ne mogu ili ne žele hodati bit će osiguran prijevoz električnim vozilima.)

maksimalno: 45 osoba
dress code: casual s ribonom

OPCIJA 4

Alla Beccaccia

Fažana (Valbandon) Chaîne des Rôtisseurs restoran

19:30 – 22:30 SATI

lovačka večera

Domaćini: obitelj Radolović – chef Jadranka Radolović, Marko Radolović, Maître Hotelier

Prijevoz autobusom, polazak u 18.00 h ispred Grand Park Hotela i u 18.10 h ispred hotela Lone

maksimalno: 45 osoba

OPCIJA 5

Pergola

Zambratija (Savudrija), Chaîne des Rôtisseurs restoran

19:30 – 22:30 SATI

fine dining

Domaćin: chef Fabricio Vežnaver, Maître Restaurateur i Ljiljana Vežnaver

Prijevoz autobusom, polazak u 17.50 sati ispred Grand Park Hotela i u 18.00 sati ispred hotela Lone

maksimalno: 12 osoba

SUBOTA 2. LISTOPADA

Selo Ferenci (OPG Fatorić) i vinski podrum Matošević,  Krunčići – Sveti Lovreč

10.30 h – polazak u selo Ferenci ispred Grand Hotela Park, 10.40 h – ispred hotela Lone, 13.30 h – polazak sa seoskog gospodarstva Fatorić u vinski podrum Matošević u Kremenju

U CIJENU UKLJUČENO:

turistički vodič i prijevoz autobusom

ručak na seoskom domaćinstvu Fatorić – domaće rakije, tanjur pršuta, ombolo, kobasica salamina, vratine i pancete, fuži s domaćim petehom (pijetlom), degustacija maslinovog ulja i vina te istarski tradicionalni kolači (kroštule i pandišpanj)

degustacija vina u vinariji Matošević

minimalno: 30 osoba

Radionica maslinovog ulja obitelji Ipša 

11:00 – 12:30 SATI

Primi Tereni, Grand Park Hotel Rovinj

maksimalno: 40 osoba

Radionica maslinovog ulja obitelji Lupieri 

11:00 – 13:30 SATI

Vodnjan

Prijevoz autobusom, polazak u 11,00 h ispred Grand Park Hotela i u 11,10 h ispred hotela Lone

maksimalno: 40 osoba

Inauguracijska svečanost

Grand Park Hotel 

18:00 – 19:30 SATI

Gala večera

20:00 – 23:30 SATI

Resolution Signature Restaurant Hotel Lone

maksimalno: 170 osoba

Nedjelja 3. listopada 8:00 – 11:00 SATI

Grand Park hotel & Hotel Lone 

OPROŠTAJNI DORUČAK

Detaljni program možete preuzeti niže.

Preuzimanja

Program Grand Chapitre Hrvatska - Rovinj.pdf