Grand Chapitre Hrvatska - preuzmite program!

Od 30. rujna do 3. listopada održat će se prvi hrvatski Grand Chapitre!
Save the date!
Dragi članovi Hrvatskoga gastronomskog udruženja i udruge Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska,
naš prvi Grand Chapitre održat će se u Rovinju, dugogodišnjoj perjanici hrvatskog turizma i gradu bremenite i dinamične prošlosti i sadašnjosti. Pozivamo vas da dođete i uvjerite se u ljepote najsačuvanijega istarskog grada te u autohtono naslijeđe rovinjskih ribara i ostalih proizvođača i uzgajivača hrane koji poštuju tradiciju, a potom i u umješnost chefova restorana da se pri pravljenju umjetničkih djela na tanjuru koriste autohtonim namirnicama. Vjerujemo da ćete uživati kušajući jela vrsnih majstora pripravljena i poslužena uz najbolja maslinova ulja i vina ovoga kraja, ali i u ponuđenim radionicama te zanimljivostima i ljepotama Istre.
Sigurni smo da ćete uživati i u luksuznom smještaju u Grand Park Hotelu Rovinj i hotelu Lone koji su dio najprestižnijega hrvatskog hotelskog lanca „Maistra Hoteli”, našeg partnera koji sudjeluje u ostvarenju prvog hrvatskog Grand Chapitrea.
Nadamo se da ćete uživati u svim pripremljenim zanimljivostima o kojima možete više saznati iz programa koji možete preuzeti niže na ovoj stranici. U prvom dijelu donosimo raspored aktivnosti kako bi vam bilo lakše pratiti zbivanja iz sata u sat, a iz PDF formata možete saznati sve pojedinosti o atrakcijama Istre koje možete vidjeti tijekom Grand Chapitrea, radionicama, organiziranim putovanjima te dakako restoranima čiji su vlasnici naši članovi koji će vas oduševiti svojim jelovnicima.
ČETVRTAK 30. RUJNA 18:00 – 19:30 SATI
Dobrodošlica u Primi Tereni Restaurant & Deli
Grand Park Hotel Rovinj
U CIJENU UKLJUČENO:
piće dobrodošlice snack
20:00 – 22:30 SATI
Casual večera
Cap Aureo Signature Restaurant (Grand Park Hotel Rovinj), Brasserie Adriatic (hotel Adriatic), La Puntulina,
Giannino (PO VLASTITOM IZBORU) uz 15 % popusta
PETAK 1. LISTOPADA 10:30 – 12:30 SATI
Chef ’s worhshop (škola kuhanja Lidije Bastianich)
Primi Tereni
Grand Park Hotel Rovinj
maksimalno: 35 osoba
Vinska radionica Ivice Matoševića (vina Matošević)
11:00 – 12:30 SATI
Primi Tereni
Grand Park Hotel Rovinj
maksimalno: 35 osoba
Limski kanal - izlet brodom
11:00 – 15:30 SATI
Limski kanal - zaštićeni krajolik
Šetnja iz hotela Grand Park u 10,50 h,
iz Hotela Lone u 10,20 h do broda
Ukrcaj u brod
Plovidba do Limskog kanala oko 60 minuta
U CIJENU UKLJUČENO:
turistički vodič, plovidba brodom od Rovinja do Limskog kanala i natrag
ručak u restoranu „Viking” – pjenušac dobrodošlice, kamenice, brbavice i repovi škampa, tjestenina
s repovima škampa i kaneštrelama, fritule i vino malvazija Radovan
minimalno: 30 osoba
Večere
OPCIJA 1
Cap Aureo Signature Restaurant
(Grand Park Hotel, Rovinj) Chaîne des Rôtisseurs restoran, chef Jeffrey Vella
19:30 – 22:30 SATI
fine dining
maksimalno: 45 osoba
OPCIJA 2
Giannino
(Rovinj) Chaîne des Rôtisseurs restoran
18:00 – 22:30 SATI
sunset drink u restoranu Puntulina
ribarska večera
Domaćini: obitelj Pellizzer, Nereo Pellizzer, Maître Restaurateur, chef Dubravka Čujo
18.00 h, šetnja oko 15 minuta do restorana Puntulina (sunset drink) 19.00 h, šetnja oko 10 minuta do restorana Giannino
(Za one koji ne mogu ili ne žele hodati bit će osiguran prijevoz električnim vozilima.)
maksimalno: 45 osoba
OPCIJA 3
Pergola
Zambratija (Savudrija), Chaîne des Rôtisseurs restoran
19:30 – 22:30 SATI
fine dining
Domaćin: chef Fabricio Vežnaver, Maître Restaurateur i Ljiljana Vežnaver
Prijevoz autobusom, polazak u 17.50 sati ispred Grand Park Hotela i u 18.00 sati ispred hotela Lone
maksimalno: 12 osoba
SUBOTA 2. LISTOPADA
Selo Ferenci (OPG Fatorić) i vinski podrum Matošević, Krunčići – Sveti Lovreč
10.30 h – polazak u selo Ferenci ispred Grand Hotela Park, 10.40 h – ispred hotela Lone, 13.30 h – polazak sa seoskog gospodarstva Fatorić u vinski podrum Matošević u Kremenju
U CIJENU UKLJUČENO:
turistički vodič i prijevoz autobusom
ručak na seoskom domaćinstvu Fatorić – domaće rakije, tanjur pršuta, ombolo, kobasica salamina, vratine i pancete, fuži s domaćim petehom (pijetlom), degustacija maslinovog ulja i vina te istarski tradicionalni kolači (kroštule i pandišpanj)
degustacija vina u vinariji Matošević
minimalno: 30 osoba
Radionica maslinovog ulja obitelji Ipša
11:00 – 12:30 SATI
Primi Tereni, Grand Park Hotel Rovinj
maksimalno: 40 osoba
Radionica maslinovog ulja obitelji Lupieri
11:00 – 13:30 SATI
Vodnjan
Prijevoz autobusom, polazak u 11,00 h ispred Grand Park Hotela i u 11,10 h ispred hotela Lone
maksimalno: 40 osoba
Inauguracijska svečanost
Hotel Lone, Lone Conferance Hall
18:00 – 19:00 SATI
Gala večera
20:00 – 23:00 SATI
Grand Park Hotel, Grand Park Ballroom
maksimalno: 170 osoba
Nedjelja 3. listopada 8:00 – 11:00 SATI
Grand Park hotel & Hotel Lone
OPROŠTAJNI DORUČAK
Detaljni program možete preuzeti niže.