Događanja

KUKURIKU (restoran i hotel) & IPŠA (vino i maslinovo ulje)

Dragi naši članovi i prijatelji!

Evo nas ponovno, nakon točno dvije godine u još jednoj besprijekornoj restoranskoj štoriji, u jednoj od gurmanskih institucija Kvarnera i cijelog šireg, posebno oblapornog područja u spoju kontinenta i mora.

Za desetak dana ponovno smo u Kastvu, većini dobrog jela i pila znanoj adresi KUKURIKU, proslavljenog chefa i vlasnika Nenada Kukurina (Maître Restaurateur).

 

U petak 25. veljače u 19 h na večeri koju smo nazvali „S POGLEDOM NA KVARNER“, siguran sam da ćemo se jako lijepo družiti i jako fino blagovati. U ovom trenutku nadogradnja večere putem tematike usko vezane za gastronomiju je još uvijek tajna, ali vjerujemo da će vam predstavljati još jedno vrijedno gurmansko postignuće kao što nam je bila degustacija vinjaka i kalvadosa Hedonice iz Samobora nakon večere „Kod špilje“.

Napominjemo da je obitelj Kukurin u petoj generaciji ugostiteljska, pa je i to dovoljan razlog da se prema adresi, liku i dijelu chefa Nenada Kukurina odnosimo s posebnom pažnjom i da se okupimo u što je većem broju. Od njegovih brojnih postignuća u nastojanju da bude izvoran i originalan ili kako to on formulira u „cimeru“ svog restorana uz simboličnog pijetla - prirodno, iskreno i jednostavno, napominjemo da je čak četiri puta bio pobjednik talijanskog kulinarskog showa La prova del Cuoco. Upravo bi ovi njegovi postulati trebali biti ideal svake dobre kuhinje i u nas i po cijelom svijetu.

Za sve one koji putuju do Kastva predlažemo da noćite iznad restorana jer je Kukuriku i jako lijepo uređen mali obiteljski hotel. Sobu možete rezervirati na tel.: 051 691 519, odnosno mailom na info@kukuriku.hr (uz poseban popust za naše članove).

Petak se nastavlja subotom još jednim gurmanskim izazovom. U 11 h, nadamo se dobro naspavani poslije večere u Kukuriku, uputit ćemo se s druge strane Učke, u Istru do sela Ipše i obitelji Ipša. Domaćini će nam biti naši članovi Klaudijo, i Ivan Ipše, (oba Professionnel du Vin). I do njih ćemo po drugi puta, ali sada u preuređenoj staroj kući i prostoru za degustaciju, gdje ćemo uz pršut i sir probati njihova vina i najvećim svjetskim nagradama ovjenčana maslinova ulja. Posebna atrakcija bit će razgledavanje njihova novog mlina, jednog od najmodernijih u ovom dijelu Europe.

Prijaviti se možete kao i uvijek do sada na info@chaine.hr. Cijena večere je 580,00 kn, a cijena bruncha 150,00 kn.

U privitku možete pronaći menu s dodatnim informacijama.

Menu možete preuzeti ovdje.

Radujemo se ponovnom druženju!
Vive la Chaine!

Cookie policy

Chaine.hr koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Prihvaćam sve