Događanja

ZAGORSKI FINE DINING & TEMATSKA VEČER

PETAK, 28. siječanj, u 19 sati

KOD ŠPILJE, OTRUŠEVEC (SAMOBOR)

Domaćini - OBITELJ GRGOS,  Stjepan Grgos (Maître Restaurateur), Chef Ivanka Grgos

HEDONICA Kuća najfinijih vinjaka i rakija, Samobor

Naše redovne mjesečne Diner Amical počinjemo ove godine na mnogima već poznatoj adresi u Otruševcu kod Samobora. Restoran KOD ŠPILJE mnogima je jedan od najdražih restorana kontinentalne hrvatske. Ovo je druga naša večera na ovom mjestu nakon više od dvije godine, gdje ćemo se naravno sa sasvim drugačijim jelovnikom družiti oko stola uz jela u kombinaciji tradicije podneblja i njihove interpretacije fine dininga. Naš član od samog osnutka, prekaljeni i omiljeni vlasnik ovog hrama sjevernohrvatske restoranske scene, Stjepan Štef Grgos (Maître Restaurateur), sa suprugom Ivankom Grgos koja gospodari kuhinjom takav je stil odavno nazvao Zagorskim fine diningom. On prvenstveno počiva na jako kvalitetnim namirnicama većinom iz njihova okruženja, a dobrim dijelom i s vlastitih polja i uzgoja. Njihova kuhinja u tehnološkom smislu u svim je elementima jednaka svim vrhunskim restoranima s dvije komore, jednom za zrenje mesa, a drugom za pohranjivanje povrća i voća, te s posebnim dijelom pekarnice gdje od svog brašna svakodnevno peku nekoliko vrsta kruha i rade kolače. Odabiru vina ovdje se oduvijek polagala velika pozornost, pa ćemo i ovaj put piti ona koja gazda Štef smatra među najboljima u Hrvatskoj. Posebnost je ovog restorana jedinstveni ambijent špilje uz restoran po kojem on i nosi ime.  

Nadamo se da ćete doći u što većem broju tim više što smo po prvi puta našim druženjima za stolom dodali i novi sadržaj. Od sada ćemo se truditi da na našim večerama imamo uvijek i predstavljanje nekog od proizvođača ili distributera najfinijih atrakcija za nepce - najrazličitijih delicija i pića. Ovaj put ćemo probati dugo odležane vinjake samoborske Kuće najfinijih vinjaka i rakija Hedonice.  

Upute o prijavi i menu možete preuzeti ovdje.

Vive la Chaîne !

Cookie policy

Chaine.hr koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Prihvaćam sve