Edukacije i natjecanja

Recepti naših chefova: "Ricotta gnochi s tartufima"

Rođeni Toskanac, Marco Sasso dvadeset je godina živio u Americi, gdje je izgradio vrhunsku karijeru. Ondje je otvorio i vodio restoran „La Tartuferia“ i pritom zaradio nadimak „Truffle freak“. Naime, chef Marko Sasso je veliki poznavatelj i zaljubljenik u gljive, naročito tartufe. Maštao je o tome kako će otvoriti restoran u Panami, no prihvatio je poziv prijatelja da prije toga dođe na otok Susak. Marko Sasso se nije tada zaljubio samo u Hrvatsku, nego i u Maju koja mu je sada supruga. Naravno, ostao je živjeti na otoku, a „Bora bar“ je otvorio u uvali Rovenska, po nekima najljepšoj uvali na otoku Lošinju, i vrlo brzo postao poznat po svojim osebujnim jelima, kao što je carpaccio od hobotnice i prijesne tune, ali najviše – po čemu drugome – po tjestenini i njokima. Njegovo jelo s potpisom „Ricotta gnochi s tartufima“ davnih je dana proglašeno najboljom tjesteninom New Jerseyja, a kada sjednete u njegov „Bora bar“ uvjerit ćete se da je najbolja u Hrvatskoj. 

Pogledajte video!

Ricotta gnochi s tartufima

(5 osoba)

SASTOJCI:

  • 1 kg ricotta sira
  • 250 g sitno naribanog parmezana
  • 2 jaja
  • 250 g krušnih mrvica
  • 30 g brašna
  • 2 žlice tartufa iz ulja
  • na vrh žličice svježe ribanog muškatnog oraščića
  • 3 g soli
  • 150 g maslaca
  • naribani svježi tartufi

Postupak:

Pomiješajte ricottu i parmezan. Dodajte dva jaja i dobro promiješajte. Dodajte mrvice i brašno i na kraju tartufe iz ulja i ponovo promiješajte. Dodajte naribani muškatni oraščić i umiješajte sol. Dalje dobro miješajte i mijesite rukama dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Stavite vodu u posudu i posolite je pa neka zavrije. Uz pomoć dvije žlice oblikujte njoke i stavljajte ih u uzavrelu vodu. Kuhajte ih 2-3 minute, odnosno dok ne isplivaju na površinu. U tavici rastopite maslac i dodajte malo vode od kuhanja. Kuhane njoke poslažite na tanjur pa ih prelijte rastopljenim maslacem. Preko njih naribajte svježi tartuf.

Chef Marco Sasso (Maître Restaurateur)

Cookie policy

Chaine.hr koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Prihvaćam sve