Grand Chapitre

IZLET: Selo Ferenci (OPG Fatorić) i vinski podrum Matošević, 2. listopada 2021.

U selu Ferenci, sjeverozapadno od Rovinja, nalazi se jedno od rijetkih autohtonih samoodrživih imanja, gdje vlasnici Oriela i Đordano Fatorić još uvijek uspijevaju živjeti autohtonim seoskim životom. Uzgoj svinja, proizvodnja sušenog mesa i cijenjenog istarskog pršuta, uzgajanje povrća i pšenice, vinogradarstvo, maslinarstvo – sve su to segmenti njihove autohtone gastronomije, koju su naši članovi imali priliku iskusiti i okusiti na izletu u subotu, trećeg dana Grand Chapitrea u Rovinju.

Ivica Matošević zasigurno je među vinarima najzaslužnijim za procvat istarske vinske scene i Chaîneov Professionnel du Vin.

Ljubav prema pravljenju vina spoznao je za školovanja u Italiji, a otkad se bavi vinima sakupio je mnoga arhivska vina koja iz berbe u berbu godinama sprema u svom podrumu.

Prilikom našeg posjeta vinariji našli smo se usred proizvodnje tik poslije ovogodišnje berbe. Taj doživljaj kao i kušanje vina bili su neprocjenjivo iskustvo za naše članove.

Što smo sve vidjeli, pogledajte u galeriji!

POGLEDAJTE GALERIJU!

Galerija

Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo Gallery photo

Cookie policy

Chaine.hr koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Prihvaćam sve