Grand Chapitre

VRHUNAC GRAND CHAPITREA U ROVINJU

Kruna naših mnogostrukih raznovrsnih događanja na trodnevnom internacionalnom skupu održanom na prijelazu iz rujna u listopad ove, upravo odlazeće godine događala se u subotu 2. listopada.

Već dobro „zagrijani“ prethodnog dana od izleta brodom na kamenice u Limski kanal, edukacijskog kušanja maslinovih ulja u masliniku obitelji Lupieri u Vodnjanu, uživanja u potpuno domaćim, istinski tradicionalnim delicijama u obiteljskom gospodarstvu obitelji Fatorić u selu Ferenci i blagovanja u tri predložena restorana po odabiru prisutnih članova (Cap Aureo Signature i Giannino u Rovinju, te Pergola u Zambratiji) subotnje veče bilo je sasvim posebno. Počelo je svečano. U prostranoj Konferencijskoj dvorani hotela Lone održana je inauguracijska ceremonija. Uz prisutnost svih članova i naših gostiju uz propisan protokol Chaîne des Rôtisseursa primljeno je 42 novih članova, onih profesionalnih kao i gourmet članova. Kako zbog pandemijskih restrikcija takva inauguracija nije mogla biti upriličena prošle godine, na svečano ukrašenoj pozornici novima je proglašen ovako povelik broj. Bila bi naš još i više da je petnaestak članova, poglavito onih profesionalnih moglo stići do Rovinja. Vlasnici restorana i vinarija nisu ih mogli zatvoriti zbog gostiju koji su im cijelu jesen srećom stizali u velikom broju.

Nakon kratke šetnje od jednog do drugog hotela, sada svi s ribonima oko vrata okupili smo se na terasi hotela Grand Park ispred njihove velike „plesne dvorane“ (Ball room). Nakon pjenušca dobrodošlice uz velike okrugle stolove smjestilo se čak stotinu i pedeset „Chaînovaca“, naravno najviše naših „domaćih“ članova, ali i onih iz SAD-a, Monaka, Francuske, Mađarske, Njemačke i nama posebno dragih susjeda iz Slovenije kao najbrojnija inozemna „reprezentacija“. Upravo na njihov nagovor i uz njihove savjete mi smo osnovali naš hrvatski ogranak „Chaînea“. Uz prigodne govore na početku večere i na njenom kraju našeg vodstva i Klausa Tritschlera (Membre du Conseil d'Administration i Bailli Délégué of Germany), te naše specijalne gošće, širom svijeta poznate chefice Lidije Bastianich, tim hotela svojski se potrudio da u svakom elementu večera protekne u najboljem mogućem ugođaju. Večeru s pet slijedova jednog boljeg od drugog, uz probrana vina posvetili smo našem preminulom članu, velikom chefu, Rovinježu Corradu Pellizzeru. Očito jako dobar ugođaj s večere prenio se i na terasu pred dvoranom na kojoj je i sve počelo, pa poslije i uz hotelski bar gdje su mnogi nastavili slaviti. Mi organizatori smo po svemu ponosni da nam je po prvi put organizacija ovakvog velikog događaja po svemu jako uspjela.

Cookie policy

Chaine.hr koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Prihvaćam sve