Uz rivu i šetalište na zapadnoj stani luke, s pogledom od Trga sv. Stjepana s Arsenalom do Franjevačkog samostana, Jurica Tomičić (Maître Restaurateur) od dana kada je otvorio ovaj restoran ne odustaje od svojih kulinarskih zamisli i ne popušta najezdi trendova. Na meniju restorana nalaze se dalmatinska jela koja, svako za sebe, pričaju svoju priču.
Od najboljih komada mesa chef Bartul Bašić, s odlično uigranom ekipom u kuhinji, priprema pržolice i pašticade onako kako su se pripremale odavna. I upravo je u tome tajna popularnosti ovoga restorana – nudi autohtono, bez imalo šminke i lažnih okusa. O ribi da i ne govorimo: u restoran dolaze ravno iz mreža hvarskih ribara, a Kod Kapetana se jedu i već zaboravljeni riblji komadi za koje mnogima nije jasno zašto su izgnani iz većine drugih restorana. Tako se s gradela mogu kušati slatki kanjci i kantari izvađeni iz mora u istoj mreži sa šampjerićem kojem se svi opravdano klanjaju. Sve ispečeno, bilo mesno ili iz mora, poslužuje se s domaćim sezonskim povrćem, a ako je potrebna preporuka: svakako kušajte nadaleko poznatu Hvarsku gregadu gazde Tomičića.
Pogledajte video!
You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
More InformationHVARSKA GREGADA (za 5 osoba)
Sastojci:
- 1,2 kg miješane ribe, školjki i rakova
- 150 ml maslinova ulja
- 3 velike glavice luka
- 4 srednje velika krumpira
- 700 ml ribljeg temeljca
- 1 žlica kapara
- 2 lovorova lista
- 3 prstohvata soli
- 1 prstohvat papra
- 2 žlice svježe sjeckanog peršina
Postupak:
Nasjeckajte luk. Krumpir ogulite i narežite na kriške. Na zagrijano ulje dodajte luk i miješajte pet minuta na jakoj vatri. Potom po luku rasporedite krumpir i dinstajte nekoliko minuta.
Kada krumpir i luk omekšaju, dodajte vodu i protresite zdjelu (jelo se ne smije miješati da se sastojci ne raspadnu). Poklopite. Nakon pola sata, kada je krumpir gotovo kuhan, dodajte ribu narezanu na komade, poklopite zdjelu i kuhajte još deset minuta. Potom dodajte meso školjki i rakove pa kuhajte još nekoliko minuta. Posolite, popaprite i posipajte sjeckanim peršinom. Na kraju još pokapajte maslinovim uljem.
Jurica Tomičić, Maître Restaurateur
Bartul Bašić, chef