Biti Green je IN: Zdrave navike za buduće generacije

Zagreb, 10. srpnja 2024. – Projekt Biti Green je IN, inicijativa koja promovira zdrave prehrambene navike, brigu o okolišu i smanjenje otpada od hrane, rezultat je suradnje između hotela Esplanade, Dječjeg vrtića Čigra, gastronomske udruge Chaîne des Rôtisseurs i izdavačke kuće Profil Klett. Ovaj projekt nastao je kroz povezivanje članova unutar udruge Chaîne des Rôtisseurs, koja omogućuje stvaranje novih suradnji i projekata koji pozitivno utječu na zajednicu.

Predškolci iz Dječjeg vrtića Čigra priredili su iznenađenje za Esplanadinu cheficu Anu Grgić Tomić, pripremivši zdravi obrok prema njezinom receptu. Ana Grgić Tomić, kao članica Chaîne des Rôtisseurs s titulom Chef Rôtisseur, bila je oduševljena angažmanom i kreativnošću djece, naglasivši kako su zdrave navike najbolje usvojene kroz igru, zajedničku pripremu i razgovor.

Projekt je započeo posjetom mališana hotelu Esplanade, gdje su uživali u zdravim obrocima pripremljenim pod vodstvom Esplanadinih chefova. Ovog puta, Ana je posjetila vrtić Čigra, gdje su je djeca dočekala s pjesmom „Volim zeleno ja” dječjeg benda Zelena jabuka i poslužila joj zdravu užinu pripremljenu prema njezinom receptu.

Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade i član Chaîne des Rôtisseurs s titulom Maître Hôtelier, izrazio je zadovoljstvo ovim projektom, naglasivši kako hotel može dati svoj doprinos zajednici i pokazati roditeljima i djeci da zdrava priprema hrane može biti zabavna i jednostavna.

Dalibor Greganić, direktor Profil Kletta i predsjednik Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska, naglasio je važnost ranog obrazovanja u oblikovanju zdravih prehrambenih navika koje djeca zadržavaju tijekom života. Projektom Biti Green je IN nastoji se djeci usaditi pozitivne zdrave navike i vrijednosti.

Martina Petrović, voditeljica kreativnih projekata u Dječjem vrtiću Čigra, izrazila je zadovoljstvo suradnjom s hotelom Esplanade. Recept za zdravi zeleni namaz, koji su djeca pripremala, već je uvršten u jelovnik vrtića, a reakcije roditelja na dosadašnje aktivnosti su izrazito pozitivne.

Projekt Biti Green je IN nastavit će s aktivnostima koje će uključivati roditelje, djecu i odgojne ustanove, potičući zdrave prehrambene navike i odgovoran odnos prema hrani i okolišu.

Ova inicijativa ističe važnost povezivanja članova Chaîne des Rôtisseurs u zajedničkim projektima koji doprinose edukaciji i zdravlju mladih generacija. Za više informacija o projektu i budućim aktivnostima, pratite našu web stranicu.

Tomas Vukadin, Argentier