Uvjeti i propozicije Gourmet članstva

Dragi prijatelji, dragi članovi i oni koji to namjeravate postati!
Od pamtivijeka su se za stolom okupljale obitelji koje su se na taj način družile, veselile, pokušavale umanjiti tugu, sklapale prijateljstva itd. Također, takva okupljanja za stolom pokazala su se u praksi najboljima za sklapanje poslova, stvaranje novih ideja i poduzimanje novih pothvata.

Hrvatska baštini mnoge gastronomske divote. Stoljećima smo bili uglavnom potlačeni, a od rijetkih osvajača maženi, ali oduvijek smo preuzimali najbolja jela i pića. Vidljivi su utjecaji na našu kuhinju, ali ponosni smo također na mnogo naših autohtonih jela koja su u posljednje vrijeme zaštićena certifikatima kao izvorna. Možemo biti ponosni na naše kulene, štrukle, kobasice, ajngemahtece, brudete, dimljene šarane te ostale slasne zalogaje diljem naše predivne zemlje, a svakim smo danom još ponosniji na ljude koji svojim znanjem i upornošću u kuhinji, vinogradima, vinskim podrumima i maslinicima dokazuju da i mi „imamo konja za utrku”.

Imena i adrese odabranih hrvatskih restorana našli su se u svim relevantnim svjetskim vodičima, njihovi ulazi označeni su preporukama koje mame ne samo domaće nego i svjetske putnike željne novih okusa, istarska je regija proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom, ulja svake godine osvajaju sve više nagrada, a hrvatska su vina – ona ovjenčana priznanjima prestižnih međunarodnih natjecanja, ali i ona koja će ih tek osvojiti – postala itekako vidljiva na svjetskoj vinskoj karti. Stoga, idemo uživati u divotama koje će nam prirediti naši profesionalni članovi koliko nam to bude dopustila epidemiološka situacija. Da biste mogli uživati s nama, morate ili postati član ili obnoviti svoju članarinu. Ali, što se mora, nije teško. Od starih članova i onih zainteresiranih za članstvo dobivamo mnoge upite o članarinama pa smo odlučili pojasniti propozicije i potrudili smo se dodatno nagraditi višegodišnje članstvo.

Svi gourmet članovi imaju pravo na 15 % popusta na račun nakon blagovanja u restoranima profesionalnih članova udruge (popust vrijedi za nositelja kartice i pratnju člana, tj. za još jednu osobu).

Gourmet member

članarina
1.000 kn godišnje
  • Minimalno 10 organiziranih druženja godišnje + svečana inauguracijska svečanost 1 godišnje + minimalno 1 edukativna radionica godišnje
  • Gratis knjiga vrhunskih znalaca iz područja gastronomije ili enologije
  • iznos upisnine je 750 kn