Chef’s workshop (škola kuhanja) Lidije Bastianich

Specijalna gošća našeg prvog Grand Chapitrea koji se početkom listopada održao u Rovinju, svjetski poznata cheficLidija Bastianich održala je malu školu kuhanja u restoranu Primi Terreni u Grand Park Hotelu Rovinj.

Opuštena i nenametljiva, kakva je i inače u životu, ali vrlo stručna i profesionalna, članovima Udruge Chaîne des Rôtisseurs, kojima su se ovoga puta priključili i pripadnici medija, pokazala je kako jednostavna tradicionalna talijanska jela mogu postati dostojna posluživanja u najboljim restoranima. Tako su se na tanjurima našli izuzetno ukusni frico, tuna palermitano i osso buco s rižotom od ječma.

Promatrajući i slušajući Lidiju Bastianich članovi su – većina ili profesionalni kuhari(ce) ili kuhari(ce) u vlastitoj kuhinji željni dodatnog znanja – mogli saznati ne samo kako pripremati spomenuta jela, nego i mnoštvo trikova vezanih uz kuhanje te postavljati pitanja na koja je Lidija Bastianich spremno odgovarala.

Bilo je to nezaboravno iskustvo, jer rijetko se kada pruža prilika uživo sudjelovati na kulinarskoj radionici toliko popularne i iskusne osobe, koja je počevši u malom restoranu u njujorškoj četvrti Astoriji u Queensu, gdje se njena obitelj doselila kad joj je bilo samo 12 godina, postala prva dama američke gastronomije i dosegnula planetarnu slavu. Sa samo 24 godine otvorila je prvi restoran (sada ih ima 12), autorica je brojnih kuharica i Emmyjem nagrađivanih televizijskih emisija o kuhanju, a kuhala je za dvojicu papa kad su gostovali u Americi. Dana kad je kuhala na Grand Chapitreu u Rovinju za članove Udruge Chaîne des Rôtisseurs sigurno će se svi sjećati.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video