Članovi Chaîne des Rôtisseurs sjaje Michelinovim sjajem

Hrvatska gastronomska scena postala je bogatija i sjajnija za još dvije zvjezdice. Naime Michelinovu zvjezdicu osvojili su i Hotel, vinarija i restoran Boškinac iz Novalje na otoku Pagu i Lešić Dimitri Palace s otoka Korčule. Naravno, oba restorana članovi su Hrvatskog gastronomskog udruženja Chaîne des Rôtisseurs što još jednom potvrđuje da ovo udruženje okuplja najbolje od hrvatske gastronomske ponude.

Obiteljski hotel, vinarija i restoran Boškinac predstavlja oazu hedonizma na otoku Pagu, a njegov vlasnik Boris Šuljić (maître hôtelier) svakoga gosta dočekuje s osmijehom i sa svojom ekipom brine da gostima apsolutno ništa ne nedostaje. Prošle godine preuređeni hotel izgrađen je na obiteljskom imanju, a u prizemlju, iznad osam luksuzno uređenih soba koje na suptilan način pripovijedaju o otoku Pagu, nalazi se fine dining restoran sa chefom Matijom Bregešom na čelu, koji je kuhinju u svakom detalju dotjerao do savršenstva poštujući priču Paga. Naime, jela su sastavljena od lokalnih namirnica, a njihova je izvedba moderna, drugačija, gostu izazovna, a ipak takva da se poštuju izvorni okusi. 

Zvjezdica je stigla i na udaljeniji otok, Korčulu, u restoran i hotel Lešić Dimitri Palace, smješten u staroj biskupskoj palači u korčulanskoj gradskoj jezgri. Najzaslužniji za zvjezdani sjaj, chefMarko Gajski (maître restaurateur) u kuhinji vodi glavnu riječ. Kuharsku je karijeru počeo graditi prije desetak godina, a nakon edukacije kod najprestižnijih svjetskih autoriteta i vođenja vlastitog restorana, partnera nalazi u gospodinu Michaelu Unsworthu, bankaru i hotelijeru koji mu je omogućio da u restoranu kuha samo s najboljim namirnicama. Chef Marko Gajski odlučio se za dalmatinsku kuhinju koju kuha na moderan, vlastiti način, a jela, jedno bolje od drugog, razlog su mnogima da u splitskoj luci sjednu na brod i posjete ovaj divan otok.