Fabricio Vežnaver proglašen chefom godine

Prema izboru gastronomskog vodiča Gault & Millau Croatia chef Fabricio Vežnaver (Maître Restaurateur) iz restorana „Pergola” iz Zambratije osvojio je titulu chefa godine.

Najbolji chefovi majstori su svojeg zanata, samozatajni su, ne vole javne nastupe i ne pojavljuju se na malim ekranima kao samoprozvane zvijezde koje kuhaju da bi zabavili šire pučanstvo. Pravi gurmani uvijek prepoznaju odličnog kuhara, stoga oni koji su dosada uspjeli obići istarske restorane smatraju da malo mjesto Zambratija kraj Savudrije treba svakako ponovno posjetiti jer se tamo nalazi restoran „Pergola” koji sa svojom suprugom Ljiljanom vodi umjetnik svojeg zanata chef Fabricio Vežnaver (Maître Restaurateur).

Kada netko voli ono što radi, to se vidi i osjeti na njegovim tanjurima, a u restoranu „Pergola” svakom se gostu pristupa posebno i za svakog se gosta kuha kao da je jedini u restoranu. Cijeli restoran „Pergola” zapravo funkcionira kao Chef’s tableChef Fabricio Vežnaver i njegova supruga Ljiljana vesele se uživanju svojih gostiju.

Ovu će godinu obitelj Vežnaver sigurno pamtiti. Nedavno je restoran „Pergola” proslavio 25 godina postojanja, a ovog je mjeseca chef Fabricio Vežnaver (Maître Restaurateur) ponio, prema izboru gastronomskog vodiča Gault & Millau Croatia, titulu chefa godine.

Trebalo nam je dosta vremena da chefa Fabricija Vežnavera (Maître Restaurateur) nagovorimo da udruženju Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska oda recept i snimi video kako priprema punjene savudrijske švoje. Taj smo recept i video zatim objavili u rubrici „Recepti naših chefova” na našoj mrežnoj stranici. Članove udruženja Chaîne des Rôtisseurs sigurno ne treba nagovarati da posjete restoran „Pergola”, ali ako ga ne posjete prije, prava je prilika da to učine 1. listopada kada će biti domaćin prvoga Grand Chapitre koji će se od 30. rujna do 3. listopada održati u Rovinju te u vrhunskim istarskim restoranima i vinarijama i kod poznatih proizvođača maslinova ulja. Stoga je važno na vrijeme rezervirati svoje mjesto.

Tekst: Sučana Barušić