Gala večera u hotelu Esplanade Zagreb: Večer koja slavi gastronomiju i zajedništvo

U povijesnoj eleganciji hotela Esplanade Zagreb održana je još jedna nezaboravna božićna gala večera u organizaciji udruge Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska. Bio je to više od samog kulinarskog događaja – večer prepletena emocijama, vrhunskim okusima i zajedništvom.

Uvod u gastronomsku čaroliju

Večer je započela u sofisticiranom ambijentu Smaragdne dvorane, gdje su gosti uz času pjenušca u ruci isprobavali delikatne amuse-bouche zalogaje. Ugodni razgovori i osmijesi dominirali su prostorom dok su prisutni s nestrpljenjem čekali početak formalnog dijela.

Sveučilište gastronomije na tanjuru

Nakon svečanog prijema, gosti su bili pozvani za stolove gdje ih je dočekala prava kulinarska simfonija. Kulinarski tim hotela Esplanade, pod vodstvom chefa Ane Grgić Tomić, predstavio je degustacijski meni koji je bio prava oda sezonskim namirnicama i modernim tehnikama pripreme hrane.

Svaki slijed jela bio je promišljeno osmišljen i praćen stručno odabranim vinima domaćih vinara – također članova udruge. Među istaknutim trenucima večeri bila su prsa prepelice, punjena sa moussom od sušenih marelica, domaći brioche sa anisom, pečena guščja jetra, demiglace od kostiju i soka marelice.

Inauguracija novih članova: Dodavanje nove energije

Jedan od najiščekivanijih trenutaka večeri bila je inauguracija novih članova udruge Chaine des Rôtisseurs Hrvatska. Ove godine, 18 novih ljubitelja vrhunske gastronomije svečano je primljeno u zajednicu. Ceremonija je bila ispunjena ponosom i simbolikom, uz podsjetnik na vrijednosti udruge – izvrsnost, strast i međusobno poštovanje.

Uz prisutnost iskusnih članova, svaki novi član dobio je simbol udruge – lentu – koja ih povezuje s bogatom tradicijom gastronomskih umjetnosti.

Priča o ljudima iza okusa

Večer nije bila samo proslava hrane, već i ljudi koji stoje iza nje. Od chefa Ane Grgić Tomić, koja nosi prestižnu titulu Maître Rôtisseur, do vinara naših članova poput Benvenuti, Matošević, Cmrečnjak i Kozlović, čija su vina savršeno nadopunila svaki zalogaj. Njihova predanost zanatu i inovativnost čini ovakve događaje jedinstvenima.

Posebno zahvaljujemo i domaćinu, gospodinu Ivici Maxu Krizmaniću, Maître Hôtelier, čijim je trudom i predanošću ova večer bila podignuta na još višu razinu. Njegovo gostoprimstvo i organizacijske sposobnosti dodatno su obogatili cijeli događaj.

Zahvale i inspiracija za budućnost

Zahvaljujemo hotelu Esplanade Zagreb na izvrsnoj organizaciji i gostoprimstvu koja je ovu večer učinila nezaboravnom. Hvala svim članovima i gostima na dolasku te na podršci koja nas potiće da nastavimo slaviti umjetnost kulinarstva.

Ova gala večer još je jednom pokazala zašto je Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska nešto više od udruge – to je obitelj koja dijeli strast prema gastronomiji i promicanju vrhunskih standarda.

Vive la Chaine!