Kako je Makarun iz srca Splita dokazao da Dioklecijanov grad ima veliko srce

Joke, Dija, Ivan, Marino, Jurica, Marko, Stipe, Hugo, Mare, Vedro, Cvita, Čarli, Igor i Goran. Splićani, a ni ostali građani vjerojatno ne znaju što ovaj niz imena znači, ali vrijeme je da saznaju. Riječ je o teamu iz splitskog Makaruna pod vodstvom Jurice Farca, maître restaurateura, koji dostavlja hranu potrebitima, navodi Slobodna Dalmacija.

U jeku globalne zdravstvene krize na najjačem udaru našli su se oni koji i inače teško žive. Obitelji s malom djecom čiji su roditelji ostali bez posla, stariji građani koji žive sami, trudnice u iznajmljenim stanovima, samohrani roditelji, slabije pokretni i bolesni. U samom srcu Dioklecijanova grada, gdje je smještena konoba i bar Makarun, koji je i sam privremeno zatvoren za posjetitelje, zakucalo je snažno solidarno srce Splita. S njim kuca i niz malih, ali jakih srca onih koji zovu kako bi zatražili hranu za svoje nemoćne susjede i poznanike.

Samozatajni Jurica Farac kaže kako ne bi mogao podnijeti da su njegovi hladnjaci puni dok njegovi sugrađani gladuju i zajedno sa svojim hrabrim timom po najstrožim higijenskim pravilima kuha i dostavlja hranu onima kojima ona više nije dostupna. Veliki ljudi se prepoznaju u teškim trenutcima!

Ponosni smo što je Jurica Farac član gastronomskog udruženja Chaîne des Rôtisseurs i želimo mu da Makarun zasja u punom sjaju što prije i da Splićani i drugi prepoznaju ovo veliko srce nakon što kriza prođe.