Martinje u Istri, 11.-12. studenoga 2022.

Gospodin Boris Rebić, Chargé de Mission odlično se snašao u ulozi domaćina i uvelike pripomogao u organizaciji našeg istarskog okupljanja. Po brojnosti su se još jednom istaknuli naši dragi Zadrani, predvođeni Mladenom Šarlijom, Chargé de Mission.

Susret je službeno započeo u restoranu Pergola kod našeg dragog Fabricija Vežnavera, Maître Restaurater. On i supruga Ljiljana pobrinuli su se za posebnu atmosferu i odličnu hranu tako da su svi napustili Pergolu s osmjehom na licu.

Toplini samog ambijenta doprinio je i veliki kamin iz kojeg je pucketalo drvo, posluženo je čak 11 sljedova, a svaki kao da je nadmašivao onaj prethodni. Bilo je uistinu spektakularno. Pomno birani pribor za jelo koji se mijenjao sa svakim slijedom također je doprinio ukupnom doživljaju.

Svima vama koji još niste imali priliku posjetiti Pergolu, (ali i svima koji želite ‘utvrditi gradivo’) to vam toplo preporučamo, pogotovo sada kada možete uživati u doživljaju uz 10% popusta za članove Chaînea, uz obaveznu prethodnu najavu.

Ugodno društvo, dobra atmosfera i odlična hrana garancija su zadovoljnih članova.

Idući dan započeli smo okupljanjem u Vinariji Kozlović gdje nas je naš domaćin Gianfranco Kozlović Professionnel du Vin dočekao s mladom Malvazijom, proveo nas je kroz vinariju nakon čega smo kušali odležanu Malvaziju i Teran, a sve to uz ukusne istarske zalogaje. Pod budnim okom supruge Antonelle, sve protječe u najboljem redu.

Povodom Martinja pojedinačni gosti su u velikom broju posjetili vinariju dok je u isto vrijeme nekoliko grupa bilo u obilasku. Supruga Antonella definitivno dodaje onaj poseban šarm cjelokupnom dojmu. Slike i snimke pogledajte u galeriji, a ovaj puta po prvi puta imamo i snimku dronom zahvaljujući našem novom članu i fotografu Marku Šoliću.

Nakon vinarije smo se uputili u stotinjak metara udaljen Stari podrum kod naše drage Mire Zrnić, Maître Rôtisseur. Stari podrum školski je primjer dobro uhodanog posla, profesionalizma u lokalu gdje se uvijek traži stol, a sve uz uigrani obiteljski tim. Mnogi su toga dana imali želju objedovati tamo, ali samo oni s ranim rezervacijama su imali tu mogućnost. Zarazna životna energija gospođe Mire i njena odlična, domaća hrana nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Iako je restoran bio pun, gospođa Mira nam se potpuno posvetila i uvelike doprinijela dobrom raspoloženju svih prisutnih. Tople i mirisne fritule, kao dio deserta, još dugo su nas grijale oko srca na putu prema našim domovima.

Do sljedećeg druženja i novih gastro avantura…

Koraljka Tironi