Naš član, Ivica Max Krizmanić (Maître Hôtelier), ovogodišnji je dobitnik World Luxury Hotel Awards, najuglednije nagrade iz svijeta hotelijerstva

World Luxury Hotel Awards nagrada tradicionalno se dodjeljuje najboljima u hotelskoj industriji, a ovogodišnja gala svečanost održana nedavno u palači Swandor Topkapi, u Antaliji, u Turskoj, okupila je više od 300 uzvanika, hotelijera i predstavnika medija iz cijelog svijeta. Na blještavom događaju prestižna nagrada World Luxury Hotel Awards 2022 za najboljeg generalnog direktora na području Južne Europe pripala je Zagrepčaninu Ivici Maxu Krizmaniću , dugogodišnjem generalnom direktoru hotela Esplanade. Ovaj značajan međunarodni uspjeh kruna je njegove impresivne karijere te velika čast hotelu Esplanade, kao i gradu Zagrebu.

Ivica Max Krizmanić ove godine obilježava okruglih 30 godina rada u hotelu Esplanade i točno 10 godina na poziciji generalnog direktora ovoga hotela, što ga čini jednim od najdugovječnijih direktora Esplanade. Zasluge za njegov rad prepoznate su i na međunarodnoj razini gdje je već nagrađivan za svoj uspjeh. Godine 2018. primio je prestižnu međunarodnu nagradu Five Star Diamond Award za izvrsnost u hotelskoj industriji, a 2021. godine nagradu Fest – Antonio Conte Charter koja mu je dodijeljena za profesionalnu izvrsnost, kreativnost, postignute rezultate, izniman doprinos promociji hrvatskog turizma i unaprjeđenje turističke suradnje.

Prilikom preuzimanja nagrade Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade, dodao je: „Mogu reći da sam iznenađen, nisam očekivao da će ovo veliko međunarodno priznanje pripasti upravo meni. Ovo je osobita čast i svakako motivacija za postizanje još boljih rezultata u budućem radu. Drago mi je da sam svoju karijeru gradio upravo u hotelu Esplanade koji je ponos hrvatskog turizma. A ovu nagradu prije svega bih posvetio svojim kolegama koji su glavna su karika u cjelokupnom radu i uspješnom poslovanju hotela Esplanade“.

Nagrada World Luxury Hotel Awards jedno je od najvećih priznanja za kontinuiranu predanost izvrsnosti u hotelijerstvu te za izvanredna postignuća u međunarodnoj industriji luksuznog hotelijerstva. World Luxury Awards prestižno je priznanje koje hotele, wellness centre, restorane i putničke destinacije koje iz godine u godinu nagrađuje za izvrsnost usluge na razini svjetske klase. Nagrade se dodjeljuju u zemlji, regiji, kontinentu i globalno, a pobjednici se biraju putem javnog online glasanja čime se dobiva istinsko i autentično priznanje koje odražava naporan rad i predanost cijelog tima i osoblja. Godine 2011. upravo je hotel Esplanade bio domaćin svečanosti World Luxury Hotel Awards 2011, a mnogo puta je i nagrađivan za izvrsnost, arhitekturu i gastronomiju.