Ništa vas ne sprečava da uživate u jelima s Esplanadinim potpisom!

Hotel „Esplanade” proširio je svoju atraktivnu „gourmet drive-through” ponudu jela za van kao brzu varijantu „à la carte” porcija spremnih za konzumaciju.

Restorani će očito biti zatvoreni do daljnjeg, a ljubiteljima druženja za stolom u prostorima naših članova uz dobru hranu i probrana vina ne preostaje ništa drugo osim strpljenje. Ipak, zahvaljujući mnogima, može se donekle uživati u obrocima koje nismo pripravili kod kuće. Naime, vlasnici restorana odlučili su dostavljati hranu do kućnog praga ili je pakirati i omogućiti preuzimanje pred restoranom. U većini slučajeva prevladava „fast food”, ali zagrebački hotel „Esplanade”, koji je naš član od 2018. godine i čiji generalni direktor Max Krizmanić ima titulu Maître Hôtelier, pobrinuo se da istinskim gurmanima pruži mogućnost uživanja u svojoj odličnoj kuhinji, tj. jelima koje već osam godina do savršenstva osmišljava „chefica” Ana Grgić koja ima titulu Chef Rôtisseur. „Chefica” kuhinje restorana „Le Bistro“ i restorana „Zinfandel’s” Ana Grgić trenutačno nije u kuhinjama hotela „Esplanade“ jer brine o svojoj maloj djevojčici Viti (na čemu joj ovom prilikom čestitamo), a kuhaču je preuzeo njezin „sous chef” Miroslav Jurić.

Jednostavno do „à la carte” vrhunskih jela

U Esplanadinoj „à la carte” ponudi nalaze se njihovi klasici kao što su poznati i uvijek vrhunski tatarski biftek s maslacem i „crostinima”, hrskava Cezar salata s piletinom ili repovima kozica u finom dresingu, juneći „carpaccio” s rikolom i umakom od gorušice, klasik restorana „Le Bistro“ teleći bečki odrezak pečen na maslacu s kremastim krumpirom te vruće okrepljujuće juhe i kreativne salate uz orijentalni „twist”.

Esplanadina kuhinja poznata je i po zapečenim štruklima koji se također nalaze u „à la carte” ponudi, a možete uživati i u aromatičnoj i sočnoj prhkoj torti od vrganja s paškim sirom ili u kultnom „club” sendviču s piletinom, pancetom, jajima, ljubičastim zeljem i majonezom u kombinaciji s krumpirom pečenim u kori. U Esplanadinu „à la carte” ponudu uključeni su i kremasti rižoto s jadranskim kozicama te rižoto sa šumskim gljivama i kravljom skutom (podsjećamo, rižoto „chefice” Ane Grgić uvršten je među 101 najbolji rižoto na svijetu prema gastronomskom vodiču Riso Gallo Gastro Guide).

Osim ovih sjajnih jela možete se počastiti i odličnim desertima i naručiti prhku tortu od borovnica i marcipana ili možda „creme brulée” s pet začina i mariniranim šumskim voćem. Preporučujemo tortu od avokada, „ricotte” i pistacija, a svakako probajte i klasičnu mini pitu od jabuka.

Možete se počastiti slasnim klasicima Esplanadine kuhinje ako nazovete broj 091 4566 702 i odaberete nešto iz „à la carte” ponude za van. Restoran svakodnevno preuzima narudžbe od 11.00 sati do 22.00 sata isključivo telefonom, a jela se preuzimaju prema dogovoru ili otprilike 30 minuta od preuzimanja narudžbe i to putem brzog „drive-through” sustava na stražnjem ulazu hotela „Esplanade”. Narudžbu plaćate pri preuzimanju i to beskontaktno kreditnom karticom ili gotovinom, dakako uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Moramo još napomenuti da su jela pakirana u jednokratnu ambalažu i dolaze s jednokratnim priborom. Pribor i dio ambalaže izrađeni su od ekološkog i biorazgradivog materijala, a ako vam pribor nije potreban, naglasite to pri narudžbi. Moguća je dostava narudžbe limuzinom koja se dodatno naplaćuje, a cijena je dostupna na upit. „À la carte” ponudu za van, koja sadrži detaljan opis (uključujući alergene) i fotografije jela, možete prelistati, a potom i odabrati ono što vam odgovara na ponudi za van „À LA CARTE COLLECTION”.

„Gourmet” ponuda za van

Za razliku od „à la carte” ponude „gourmet” ponuda sadrži veće obiteljske porcije, a neka je jela zbog boljeg okusa potrebno prije konzumacije kratko zagrijati. Vaša obitelj, npr. za toplo predjelo može odabrati francuski specijalitet „quiche lorraine” s dimljenim lososom ili pancetom. Za glavno jelo predlažemo pečenu janjeću koljenicu sa zapečenom palentom i povrćem i potom vinski gulaš te rolanu plećku s krumpirima, a za ljubitelje ribe pečeni brancin s povrćem. Za obiteljski ručak idealna je i pečena patka s mlincima, a za desert kolekcija kolača i slastica.

„Gourmet” narudžbe dostupne su svaki dan od 11.00 sati do 22.00 sata, a primaju se e-poštom gourmet@esplanade.hr ili na broj 091 6042 257 (mobitelom ili „WhatsAppom” i „Viberom”) i to minimalno 4 sata do jedan dan unaprijed uz plaćanje cijelog iznosa unaprijed.

„Gourmet” ponudu za van koja sadrži postupak narudžbe, detaljan opis (uključujući alergene) i fotografije jela možete prelistati na ponudi jela za van „GOURMET COLLECTION” i odabrati što vam se najviše sviđa.

Stoga, postoji način da u iščekivanju popuštanja epidemioloških mjera uživate u kvalitetnim jelima s potpisom zagrebačkog hotela „Esplanade”, a mi se nadamo da ćemo uskoro u njihovu predivnom ambijentu imati priliku isprobati novi proljetni meni.

Napisala: Sunčana Barušić

Fotografije: arhiva hotela „Esplanade”