Dana 14. listopada 2025. godine, u splitskom FIT Akademisu, održano je 4. nacionalno natjecanje mladih kuhara Jeunes Chefs Rôtisseurs. Natjecanje je organizirano u suradnji s Regionalnim centrom kompetentnosti Split i TUŠ Split, a okupilo je četiri talentirana kuhara koji su se natjecali u pripremi jela pod izazovnim uvjetima.
Natjecatelji su dobili mystery box koji je sadržavao pačja prsa, mrkvu i jakobove kapice. Ovi sastojci zahtijevali su kreativnost i tehničku vještinu u pripremi jela koja će zadovoljiti visoke standarde žirija.
Žiri se sastojao od jednog člana kuhinjskog žirija, chefa Fabrizia Vežnavera, te tri člana degustacijskog žirija: Ivana Pažanina, Peru Savanovića i Lorenza Pervana. Njihova stručnost i iskustvo bili su ključni u ocjenjivanju jela natjecatelja.
Pobjedu na ovogodišnjem natjecanju odnio je Ivor Kričković, kuhar iz restorana Noel. Njegov pristup pripremi pačjih prsa i jakobovih kapica impresionirao je žiri, koji je istaknuo njegovu kreativnost, tehniku i prezentaciju jela. Ivor će predstavljati Hrvatsku na međunarodnom natjecanju u Istanbulu u travnju 2026. godine.
Četvrto nacionalno natjecanje mladih kuhara Jeunes Chefs Rôtisseurs još je jednom potvrdilo visoku razinu kulinarskog umijeća mladih hrvatskih kuhara. Ivor Kričković svojim je uspjehom zaslužio priliku da se natječe na međunarodnoj sceni, a svi s nestrpljenjem očekujemo njegov nastup u Istanbulu.
Tomas Vukadin, Argentier