Pet godina zajedno – 3. Božićni objed, 15.12.2023.

Vratili smo se na početak odnosno tamo gdje je sve službeno počelo prije točno pet godina kada smo službeno primljeni u svjetsko bratstvo Chaîne des Rôtisseurs. Hrvatska podružnica počela je službeno djelovati 18. studenog 2018. godine, primivši u članstvo 30 članova na prvoj Inauguracijskoj svečanosti u hotelu Esplanade. Jedan od prvih profesionalnih članova novoosnovane hrvatske podružnice bio je upravo gospodin Ivica Max Krizmanić – Maître Hôtelier ujedno i domaćin svih naših kasnijih okupljanja u tom kultnom zagrebačkom hotelu.

Tradicionalni božićni objed jedno je od naših omiljenih druženja pa nas se tako na ovogodišnjem okupilo preko 80 ispunivši tako Zinfandel’s restaurant do posljednjeg mjesta. Svi članovi dobili su prigodan poklon, a nakon pića dobrodošlice započelo je naše uživanje u blagdanskim delicijama drage nam i dobro znane Ane Grgić Tomić – Maître Rôtisseur.

Predsjednikhrvatske podružnice osvrnuo se na proteklu godinu, ali i na sva bitnija događanja u proteklih 5 godina djelovanja hrvatskog Chaînea. Prisjetili smo se tako uspješnog Grand Chapitrea održanog u listopadu na Malom Lošinju, natjecanja mladih kuhara. Najavljeni su projekti i neka od planiranih druženja za 2024. godinu.

Božićni objed u Esplanadi definitivno je stekao status tradicionalnog, uvijek je to idealna prilika da se u blagdanskom ozračju prisjetimo svih lijepih trenutaka u protekloj godini, podijelimo iskustva i nazdravimo novoj godini koja je pred nama.

Kako biste stekli još bolji uvid u atmosferu prošlog petka, zavirite u menu i našu fotogaleriju.

Sretni vam blagdani i Vive la Chaîne!

Koraljka Tironi, Chargeé de presse

Fotografije – Marko Šolić