Poruka predsjednika Yama Atallaha svim članovima Chaînea

Svim Chaîne članovima

Dragi prijatelji, nadam se da ovo svi čitate zdravi i sigurni.

U ovim do sada neviđenim globalnim okolnostima želim se osobno obratiti vama, članovima našeg voljenog Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs.

Nalazimo se u vremenima bez presedana. Svih ovih godina, od svojeg preporoda 1950., Udruženje Chaîne des Rôtisseurs nije se susrelo ni s čim ovoliko dalekosežnim i upečatljivim kao što je Covid-19.

Kao što ste i sami sigurno osvijestili, naši su ogranci diljem svijeta, zbog mnogih zatvaranja i zabrana okupljanja, privremeno obustavili održavanje događanja.

Ovo je, naravno, odlučeno teška srca budući da se svi mi radujemo redovitim Chaîneokupljanjima na kojima dijelimo blagodati stola i razvijamo prijateljske odnose.

Ipak, u ovome trenutku, ali i u budućnosti, naša je najveća briga usmjerena na zdravlje i sigurnost naših članova, njihovih gostiju te zaposlenika naših domaćina.

Imajući to na umu, naše su misli posebno usmjerene k našim profesionalnim članovima čiji su se hoteli, restorani, rezorti itd. morali zatvoriti što ih je dovelo u osobnu i profesionalnu neizvjesnost.

Kao gastronomima objedinjenima članstvom u Chaîne „obitelji“, znam da vam nedostaju druženja s ostalim članovima i zato vas, iako budućnost ne možemo predvidjeti, uvjeravamo da će se naši ogranci aktivirati čim se za to stvore prilike.

Kao i Internacionalnom odboru direktora, i meni je upućen veliki broj upita vezanih za održavanje međunarodnih natjecanja te održavanje Godišnjeg međunarodnog Grand ChapitreaGeneralne skupštine.

Već je odlučeno da će se do sljedeće godine odgoditi Grand Chapitre Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs (OMGD) koji se u rujnu trebao održati u Španjolskoj.

Dobre su vijesti da će se Svjetski dan Chaînea održati 25. travnja. Koronavirus se ne širi preko društvenih mreža pa su one stoga idealni medij za sudjelovanje u globalnom podizanju morala. Zamjenjujemo zajedničko okupljanje pojedinačnim sudjelovanjem pod parolom: „Kuhajmo s obitelji, podijelimo sa svijetom!“

U međuvremenu, ostanite u svojim domovima i ostanite zdravi. Kada pravo vrijeme dođe, radujem se što ću vas ponovo vidjeti na druženjima naših ogranaka. I, naravno, ostanimo povezani!

Vive la Chaîne!


Yam Atallah
predsjednik

U Parizu 30. ožujka 2020.