Poziv na radionice u sklopu projekta „Maslina, grozd, ječam – edukacijom do prepoznatljivosti“

Dragi prijatelji, dragi članovi, dragi ugostitelji,

izrazita nam je čast i zadovoljstvo predstaviti vam projekt „Maslina, grozd, ječam – edukacijom do prepoznatljivosti“ koji provodi Udruga Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska uz podršku Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Projekt obuhvaća 9 radionica (po tri s temom vina, maslinova ulja i viskija) koje su namijenjene sadašnjim i budućim ugostiteljskim djelatnicima s ciljem ojačanja konkurentnosti ljudskih potencijala u ovom području (priprema na nadolazeće trendove i povećanje spremnosti na potražnju).

Cilj naše udruge je ovim projektom uvrstiti hrvatsku eno i gastro ponudu u svjetske gourmet vodiče, brendirati nacionalnu i regionalnu gastro ponudu, ali i omogućiti povezivanje lokalnih proizvođača poljoprivrednih proizvoda s ugostiteljskim sektorom što su sve prioritetne aktivnosti razvoja proizvoda prema Strategiji razvoja turizma RH do 2020.

Edukacijom i osnaživanjem kvalitete ljudskog potencijala omogućuje se kvalitetna suradnja s lokalnim proizvođačima što u konačnici dovodi do autentične ponude i putu prema dostizanju svjetskih trendova.

Radionice su namijenjene ugostiteljima (restoraterima, hotelijerima) i njihovim zaposlenicima (sommelierimachefovima, pomoćnim kuharima, šefovima sale i konobarima te ostalom osoblju) te budućim zaposlenicima (učenicima ugostiteljskih škola i učilišta) s prostora cijele Republike Hrvatske. Izvoditelji radionica su stručnjaci u pojedinom polju koji imaju iskustva u vođenju radionica. Tomislav Ruszkowski predavat će na radionicama o whiskyju, Aleksandar Noršić na radionicama o vinu, a Andrea Lupieri na radionicama o maslinovom ulju.

Temeljni cilj projekta je educirati zainteresirane o povijesti proizvodnje, o današnjim načinima i postupcima proizvodnje, vrstama pojedinog proizvoda, njegovog potencijala u turističkoj ponudi, te o uparivanju s određenim namirnicama kako bi se otvorile nove mogućnosti suradnje s domaćim proizvođačima, povećala hrvatska gastro i eno ponuda te se potrošaču budućnosti elokventno i profesionalno prezentirao autentični proizvod (tzv. storytelling).

Svaki od polaznika dobit će pristup edukativnom materijalu te po završetku edukacije priznanje kao potvrdu svojeg usavršavanja čime se već zaposlenima ostvaruju bolji uvjeti rada (poštovanje poslodavaca, uvažavanje njihovih profesionalnih mišljenja), a onim koji još nisu zaposleni veća konkurentnost na tržištu rada.

Radionice će se održavati u Zagrebu, Osijeku i Splitu tijekom studenoga i prosinca 2020. godine.

Pozivamo vas da prijavite svoje zaposlenike na: info@chaine.hr.