Predstavljamo naše profesionalne članove – Nenad Kukurin

S velikim zadovoljstvom nastavljamo predstavljati naše profesionalne članove, ističući njihove priče, strast prema gastronomiji i doprinos zajednici Chaîne des Rôtisseurs. Ovaj put vam predstavljamo Nenada Kukurina, uglednog ugostitelja, vlasnika i voditelja boutique hotela i restorana Kukuriku u Kastvu. S više od stoljeća obiteljske tradicije u ugostiteljstvu, Nenad svojim radom i vizijom postavlja visoke standarde u hrvatskoj gastronomiji. U nastavku saznajte više o njegovoj profesionalnoj priči, inspiraciji i filozofiji u kulinarstvu.

Možete li nam se ukratko predstaviti?

Zovem se Nenad Kukurin, rođen sam 1965. godine u Puli. Odrastao sam u ugostiteljskoj obitelji

koja se već više od 120 godina bavi ovim poslom. Trenutno sam vlasnik i voditelj restorana i

hotela Kukuriku u Kastvu.

Čime se trenutno bavite u profesionalnom životu?

Vlasnik sam boutique hotela i restorana Kukuriku u Kastvu. Moja strast je gastronomija i

ugostiteljstvo, s posebnim fokusom na slow food, sezonske namirnice i autentična iskustva za

goste.

Kako ste se odlučili pridružiti Chaîne des Rôtisseurs i što vas je privuklo udruzi?

Član sam Chaîne des Rôtisseurs od 2018. godine. Pridružio sam se zbog ljubavi prema

gastronomiji, želje za razmjenom iskustava s kolegama i promoviranja visokih standarda

ugostiteljstva.

Kako članstvo u Chaîne des Rôtisseurs doprinosi vašem osobnom i profesionalnom razvoju?

Omogućuje mi povezivanje s vrhunskim profesionalcima u gastronomiji, učenje novih tehnika i

pristupa te promociju hrvatske kulinarske scene na međunarodnoj razini.

Imate li neki poseban projekt, vještinu ili interes u gastronomiji koji želite podijeliti s nama?

Posebno sam posvećen konceptu slow fooda i lokalnim sezonskim namirnicama. Svakodnevno

biram najsvježije proizvode s tržnice i trudim se ponuditi gostima autentična iskustva kroz

harmoniju okusa i tradicije.

Koja je vaša omiljena gastronomska priča ili anegdota koju želite podijeliti s nama?

Sudjelovao sam na natjecateljskom kulinarskom showu “La Prova del Cuoco” na talijanskoj

televiziji RAI UNO, gdje smo pobijedili u svim emisijama i postali ukupni pobjednici sezone

2008. godine, što je bila velika promocija hrvatske gastronomije.

Koje vas vrijednosti ili ciljevi udruge najviše inspiriraju?

Promocija gastronomije i kulture hrane, edukacija mladih ugostitelja te povezivanje s kolegama

diljem svijeta u cilju očuvanja i unaprjeđenja kulinarske tradicije.

Postoji li poseban trenutak ili iskustvo u vašem profesionalnom životu na koji ste posebno

ponosni?

Otvaranje hotela Kukuriku 2010. godine u povijesnoj jezgri Kastva, što je bio veliki projekt i

pomak u hrvatskoj gastronomiji. Također, priznanja poput nagrade GAULT MILLAU i

sudjelovanje na međunarodnim gastronomskim događajima.

Kako vidite ulogu Chaîne des Rôtisseurs u promociji kulture hrane i pića u Hrvatskoj?

Smatram da udruga igra ključnu ulogu u podizanju svijesti o kvaliteti i tradiciji gastronomije,

poticanju mladih kuhara te promicanju hrvatskih namirnica i vina na globalnoj sceni.

Što biste poručili drugim članovima udruge ili onima koji razmišljaju o članstvu?

Ako volite gastronomiju i želite učiti, rasti i razmjenjivati iskustva s vrhunskim profesionalcima,

Chaîne des Rôtisseurs je pravo mjesto za vas.

Imate li gastronomski savjet ili preporuku za naše čitatelje?

Uvijek birajte sezonske, lokalne i svježe namirnice. Hrvatska je bogata vrhunskim sastojcima – od

tartufa i šparoga do izvrsne ribe i morskih plodova. Neka jednostavnost i kvaliteta budu temelj

svake dobre kuhinje.