Restorani po odabiru članova

Hrvatsko gastronomsko udruženje Chaîne des Rôtisseurs po prvi je puta, posljednjeg dana rujna i početkom listopada u gradu Rovinju te atraktivnim destinacijama Istre organiziralo Grand Chapitre, međunarodno okupljanje domaćih i inozemnih članova.

O atraktivnim izletima i radionicama koje su bile organizirane tijekom jutra, odnosno dana već smo pisali, a o njima možete pogledati i video zapis. Sada bismo htjeli podsjetiti na iznimne i fine večere u restoranima članova Chaîne des Rôtisseurs udruge, a gosti koji su došli u Rovinj mogli su birati gdje će blagovati.

Oni članovi koji su odabrali vrhunski restoran Cap Aureo Signature Restaurant, našli su se na petom katu Grand Park Hotela Rovinj. Piće dobrodošlice ispijalo se na terasi s koje se pruža čudesan pogled na marinu i staru jezgru grada Rovinja. Jela u kojima su uživali naši članovi potpisuje renomirani chef Jeffrey Vella (Maitre Restaurateur) koji slovi za velikog majstora kombinacije okusa. Uz njegova jela odlično su se uklopila vina Vinarije Matošević, vinara Ivice Matoševića (Proffesionel du Vin). 

Iste večeri, 1. listopada druga se skupina članova, prema vlastitom izboru, autobusom iz Rovinja uputila u restoran Pergola koji se nalazi na putu od Umaga prema Savudriji. U njemu je gospodar kuhinje chef Fabrizio Vežnaver (Maitre Restaurateur), a supruga Ljiljana brine se za besprijekorno posluživanje i autorica je čudesnih slastica, odnosno deserata. Članovi su se u Pergoli uvjerili da je naziv na ulazu u restoran: Food design Restaurant potpuno opravdan: nezaboravna jela bila su umjetnička djela na tanjuru. Uz odlična jela točila su se vina vinarije OH Wine, iz Ohnića, vinara Saše Bernobića (Professionnel du Vin). Bilo je to uživanje za sva osjetila.

Te večeri treća se skupina gostiju, domaćih i inozemnih članova uputila na sunset drink u restoran Puntulina koji se nalazi uz more. Uz šum valova, točio se pjenušac Maximo Brut Vinarije Kutjevo d.d. Članovi su se potom uputili u restoran Giannino koji je kao i Puntulina u vlasništvu obitelji Pellzer – Nereo Pellizer (Maitre Restaurateur). U restoranu Giannino chefica Dubravka Čujo više od dvadeset godina oduševljava domaće i strane goste svojim majstorijama, a oduševila je i naše članove. Uz jela satkana od svih divota iz našeg mora točila su se vina linije De Gotho Vinarije Kutjevo d.d.