Šarm uskih uličica i srdačnih ribara, Volosko

Ovaj put u nešto drugačijem terminu od uobičajenog večernjeg, sastali smo se u subotu 25. veljače u vrijeme ručka.

Svega par metara od mora smjestila se Ostaria Veranda sa svojim prekrasnim ambijentom. Iako se nebo isticalo svojim sivilom praćeno uz par kapljica kiše, nije obeshrabrilo nas dvadeset i devet koji smo sa znatiželjom iščekivali probati morske specijalitete novog člana.

Srdačno nas je ugostio vlasnik restorana gospodin Kristijan Ivančić (Maître Restaurateur) i zajedno s gospodinom Borisom Rebićem (Chargé de mission) održao uvodnu riječ nakon čega smo prionuli na prvi slijed.

Ručak smo otvorili s carpacciom dimljenog brancina na kremi od badema. Ovo jelo je iznenadilo svojom aromom dima, koja savršeno upotpunjuje svježinu brancina i kremoznost badema.

Za drugi slijed možemo reći da se naranča i maslinovo ulje savršeno slažu s rakovicama. Okus jela je bio izbalansiran sa svježinom naranče i maslinovim uljem koje naglašava okus rakovice.

Jedan od najneobičnijih slijedova, ali i jedan od najukusnijih bio je cappuccino juha od rakova s limunskom travom i profiterolom. Ovo jelo kombinira okuse i teksture koje se na prvi pogled ne bi činile kao idealna kombinacija, ali zajedno stvaraju iznenađujuće ukusno jelo.

Domaći njoki s bisqueom od kozica, prnjavicama i skutom, također su oduševili naša nepca, a isto vrijedi i za kvarnerske škampe na žaru od ugljena.

Bijela čokolada, đumbir i pečena jabuka, bili su odličan izbor za desert nakon ukusnog obroka. Ova kombinacija slatkog i začinskog savršeno se nadopunjuje s pečenom jabukom, koja dodaje savršeno slatkoću ovom jedinstvenom desertu.

Ponovno zajedničko druženje imati ćemo 25. ožujka kada ćemo posjetiti vinariju Kutjevo i Muzej bećarca. Više informacija uskoro.

Tomas Vukadin