Susret članova i prijatelja u Splitu, 2.lipnja 2023.

Ulice Splita već su prepune turista, osjeća se da je kalendarsko ljeto vrlo blizu. Na posljednjem susretu članova u splitskom Makarunu kod naših dragih domaćina – Jurice Farca  Maître Restaurateur i Marka Terzića Maître Restaurateur okupilo se više od dvadeset članova i simpatizera naše Udruge.

Nakon što smo odradili uspješan i konstruktivan sastanak Upravnog odbora, pridružili su nam se i ostali članovi, a svi redom dobro raspoloženi. Ugodno i toplo poslijepodne, živopisno okruženje stare jezgre grada Splita, uvijek nasmijani konobari Makaruna, ponovni susret članova i prijatelja za stolom – svi preduvjeti za ugodno druženje bili su ispunjeni! Lokalne i sezonske namirnice – uglavnom s obližnje ‘peškarije’, lokalna vina, jednostavnost u pripremi te odlična prezentacija – formula su za odličan objed i zadovoljstvo članova. I zaista, osvrnuvši se oko sebe, mogli smo vidjeti samo sretna i nasmijana lica.

Kao i svaki put do sada, druženje smo obogatili dodatnim sadržajem pa nam je simpatični gospodin Tomislav Duvnjak – Maître Sommelier održao kratku, ali zanimljivu prezentaciju modernih dalmatinskih maslinovih ulja i svatko od nas na poklon je dobio – bočicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja – https://olive-oil.hr/. Uskoro planiramo posjetiti njegov maslinik pa svakako pratite naše obavijesti i objave kako ne biste propustili to druženje u prirodi!

Na kraju našeg kasnog ručka, predsjednik Udruge je podijelio priznanja vrijednom osoblju restorana, ali kako je restoran bio pun gostiju, nisu svi mogli doći po svoje diplome već su ih u njihovo ime preuzeli predstavnici kuhinje i sale.

Razišli smo se u ranim večernjim satima, pozitivni i ispunjeni, opijeni splitskim šarmom, planirajući već neke nove iduće gastroavanture!