Tradicionalni božićni objed u Esplanade Zagreb Hotelu

Na kraju još jedne kalendarske godine okupili smo se na tradicionalnom božićnom objedu, a zbog velikog interesa i odaziva članova družili smo se u Smaragdnoj dvorani Esplanade hotela što je dodatno doprinijelo svečanosti našeg blagdanskog okupljanja. Bila je to savršena prilika za susret dragih prijatelja koji nisu s nama tako često, mladih roditelja i svih onih kojima svakodnevne obveze ne dopuštaju redovite dolaske na naša učestala događanja.

Nakon pjenušca dobrodošlice domaćin Ivica Max Krizmanić, Maitre Hôtelier pozdravio je goste, a gospodin Dalibor Greganić, Bailli Délégué posebno se zahvalio sponzorima, ali i svima uključenima u rad i napredak Udruge. Posebno nam je drago da su nam se pridružili članovi Chaînea iz Slovenije, predvođeni potpredsjednikom slovenskog ogranka Chaînea gospodinom Boštjanom Horjakom (Chanceliere). Čast nam je također bila ugostiti austrijskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj  Dr. Josefa Markusa Wuketicha te gospodu iz austrijske ambasade i ministarstava.

Svi članovi hrvatske podružnice Chaînea dobili su prigodan poklon, nedavno objavljenju knjigu o kulenu, prvi naslov iz biblioteke Gastronomski putokazi koju smo pokrenuli ove godine. Svima vama koji niste bili u mogućnosti pridružiti nam se u Esplanadi, poklon ovih dana stiže poštom. Uživajte u čitanju!

Uz uigrani servis, sljedovi jela sa savršeno uparenim vinima su se izmjenjivali na oduševljenje svih prisutnih. Chefica Ana Grgić Tomić, Maître Rôtisseur još jednom je potvrdila svoj status na hrvatskoj kulinarskoj sceni. Nakon drugog slijeda obratila nam se Lana Kralj Dadić (Dame de la Chaîne) i u ime izdavačke kuće Profil Klett ukratko nam prezentirala poklon koji su dobili svi sudionici božićnog objeda, knjigu – Ženi koja se igra. To je zbirka priča i pjesama autorice Olje Savičević Ivančević popraćena ilustracijama Mirne Sišul. Zamišljena je kao dnevnik, odnosno spomenar, a sastoji se od pet cjelina koje svaka sadrži priču, pjesmu i praznu stranicu s nazivom teme i skicom ilustracije Mirne Sišul.

Svima prisutnima obratio se i Tomas Vukadin, izvršni tajnik Udruge Chaîne des Rôtisseurs, kako bi istaknuo sva postignuća Udruge u 2022. godini – nacionalno natjecanje mladih kuhara održano u Splitu, sudjelovanje hrvatskog predstavnika na međunarodnom natjecanju u Meksiku – našeg dragog, samozatajnog, ali vrhunskog mladog kuhara Amosa Novaka (Rôtisseur) koji je osvojio odlično šesto mjesto na tom prestižnom natjecanju. Iako je u ovo doba godine puno posla u matičnom restoranu Terbotz, gospodin Branimir Jakopić Maître Restorateur još jednom je podržao Amosa te su nam se zajedno pridružili na ovom svečanom ručku.

Tomas se također osvrnuo na uspješan Grand Chapitre održan početkom listopada u Zadru gdje je čak 30 novih članova primljeno u naše bratstvo te nekoliko promocija knjige o kulenu održanih u Zagrebu i Slavoniji tijekom proteklih par mjeseci. Predstavio je i novu web stranicu na koju smo jako ponosni.

Na kraju smo se zahvalili vrijednom osoblju podjelom priznanja, a svi prisutni uistinu su bili oduševljeni izuzetnim menijem, ali i blagdanskom atmosferom.