Udruga Chaîne des Rôtisseurs predstavila prvu knjigu iz svoje biblioteke Petit Chaîne!

Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica s ponosom je ugostilo promociju knjige “Velika tradicijska kuharica male seoske škole u Zagorju” autorice Martine Tomorad, izdavača Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska. Promocija se održala prošli četvrtak, 9. svibnja, u prostoru Doma kulture u Donjoj Stubici, a događaj je privukao veliki broj posjetitelja koji su s oduševljenjem dočekali ovaj jedinstveni projekt.

Knjiga “Velika tradicijska kuharica male seoske škole u Zagorju” rezultat je školskog projekta u kojem su učenici sakupljali tradicijske zagorske recepte, isprobavali ih i prevodili na engleski jezik pod vodstvom učiteljice Martine Tomorad. Ova jedinstvena kuharica sadrži 60 provjerenih recepata, od predjela do deserata, napisanih na hrvatskom i engleskom jeziku, te uključuje fotografije konačnih proizvoda.

Martina Tomorad, učiteljica engleskog jezika s dugogodišnjim iskustvom, spojila je svoje dvije ljubavi – knjige i pečenje kolača – u ovom projektu. Istaknula je da su recepte prikupljali učenici, prevodili ih na engleski jezik i isprobavali u školskoj kuhinji. Projekt je započeo 2015. godine i nastavljen je s novim generacijama učenika, što je rezultiralo ovom divnom kuharicom koja očarava jednostavnošću i okusima tradicijskih zagorskih jela.

Promociju su dodatno obogatile glazbene gošće, Iva i Lucia Bejuk, koje su svojim nastupom pridonijele svečanosti događaja. Posjetitelji su imali priliku degustirati neka od jela iz kuharice, što je dodatno naglasilo autentičnost i vrijednost ove knjige.

Knjiga “Velika tradicijska kuharica male seoske škole u Zagorju” već je dostupna za kupnju, a možete je kupiti na Profil Klett web stranici.

Ova promocija je još jednom potvrdila vrijednost očuvanja tradicije kroz kulinarstvo i edukaciju što je jedan od temeljnih ciljeva udruge te je Martina Tomorad svojom predanošću i ljubavlju prema zagorskoj kuhinji uspjela prenijeti dio svoje strasti i na sve prisutne.

Tomas Vukadin, Argentier