Uspješno završena akcija izgradnje bunara pitke vode u Ugandi!

Svijet se suočava s velikim izazovom osiguravanja čiste pitke vode, a problem je posebno izražen u afričkim zemljama poput Ugande. S ciljem pružanja podrške u rješavanju ovog problema, udruženje je pokrenulo akciju prikupljanja donacija na proteklom III. Grand Chapitreu održanom na Malom Lošinju u listopadu prošle godine.

Akciju je potaknula inicijativa Marija Mandarića, našeg conseilera culinaire, koji je dosad svojom nesebičnom predanošću omogućio izgradnju oko 116 bunara pitke vode u Ugandi. Njegovo humanitarno djelovanje potaknulo je članove da se pridruže i doprinesu ovom važnom cilju.

Zahvaljujući velikodušnosti naših članova, prikupili smo ukupno 1800 eura, što je omogućilo realizaciju izgradnje još jednog bunara. Ova inicijativa će značajno poboljšati životne uvjete lokalnog stanovništva u Ugandi pružajući im pristup čistoj pitkoj vodi, što je osnovna ljudska potreba.

Bunar je nedavno uspješno izgrađen, čime smo ostvarili naš cilj i pridonijeli stvaranju pozitivnih promjena u zajednici. Ponosni smo na vašu podršku i sudjelovanje u ovoj humanitarnoj misiji koja će imati dugotrajan i značajan utjecaj.

Još jednom, hvala vam na vašem velikodušnom doprinosu i angažmanu.

Tomas Vukadin, Argentier