Večer francuskih vina, 10.11.2023. MM Kantina

Druženje u MM Kantini

Prošli petak, 10. studenog, održano je novo druženje naših članova u poznatom zagrebačkom restoranu MM Kantina pod vodstvom domaćina i vlasnika restorana Maria Mendeka.
Druženje je započelo pričom gdina. Mendeka koji nam je ispričao sve o francuskim vinima uz zanimljive anegdote iz svog života te pričom o svojim počecima rada s hranom koja je krenula krajem osamdesetih u njemačkom Münchenu gdje je godinama radio u restoranu s dvije Michelinove zvjezdice. Prezentirao je redom sva vina s menija.. Chremant de Bourgogne, Chablis, Sancerre bijelo, Pouily-Fume, Meursault, Menetou-Salon.., kojima su naši dragi članovi bili oduševljeni.
Po prvi puta večera je bila servirana u banket stilu koji se pokazao kao odlična formula za objed te zadovoljstvo i druženje članova. Hrana je bila i više nego izvrsna, a svi smo se složili da je domaća janjetina s farme u Glini bila nešto zbilja posebno. Time su uz laganu muziku koja je svirala u pozadini bili ispunjeni svi preduvjeti za ugodno druženje te smo, osvrnuvši se oko sebe, mogli vidjeti samo sretna i nasmijana lica. Za kraj večere, poslužen je miks francuskih sireva uz crna vina Santenay, Beaujolais i Sancerre crno vino.
Razišli smo se u kasnim večernjim satima, puni dojmova te planirajući sljedeću uskoro nadolazeću gastroavanturu u Esplanade Hotel Zagrebu.