ZERO WASTE – edukacija mladih o otpadu hrane u turizmu i ugostiteljstvu, Split – 18.4.2024.

S ponosom dijelimo vijesti o uspjehu naše druge edukativne radionice, održane pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske!

Domaćin ovog inspirativnog događaja bila je Turističko ugostiteljska škola u Splitu. Učenici od prvog do četvrtog razreda imali su priliku sudjelovati u interaktivnoj radionici koju je vodio naš Conseilier Culinaire, chef Mario Mandarić. Cilj radionice bio je educirati učenike o važnosti minimiziranja otpada hrane u restoranskoj i hotelskoj industriji kroz praktičnu primjenu ZERO WASTE filozofije.

Tijekom radionice, učenici su se upustili u pripremu raznovrsnih jela koristeći visokokvalitetne sastojke s liste koja je uključivala:

  • Kapesante sa jezikom, 2 kg
  • Smeđi šampinjoni, 3 kg
  • Ljutika, 1 kg
  • Jabučni ocat, 1 l
  • Maslinovo ulje, 1 l
  • Kvasina, 1 l
  • Šaka mente
  • Crni tartuf, 1 komad
  • Suncokretovo ulje, 1 dcl
  • Maslac, 1 komad
  • Sol i papar

Svaki sastojak bio je pažljivo iskorišten s ciljem ostvarivanja preko 90% upotrebljenosti u proizvodnom procesu, čime su učenici pokazali izvanredne vještine u spravljanju niskootpadnih jela. Ova praksa ne samo da promiče održivost u gastronomiji, već i potiče kreativnost u kuhinji.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video